maanantai 12. marraskuuta 2018

Lyon, vanhan kaupungin taikaa

Lyon on ranskan ruokaparatiisi ja muutenkin aivan taianomainen kaupunki kirkkoineen. Vanhaa kaupunkia ympäröi monta kaunista kirkkoa ja ehkä mahtipontisin niistä seisoo korkeella mäen päällä Basilica Notre Dame de Fourviere. Omalla kokemuksella voin todeta, että Lyonissa viihtyisi kyllä pidempäänkin kuin vain pitkän viikonlopun, eikä matka esimerkiksi Sveitsin puolelle ole pitkä. 

Ehdoton visiitti onkin tehtävä tuohon korkella sijaitsevaan linnamaiseen kirkkoon. Itse kirkko on hieno niin sisältä- kuin ulkoa ja sinne ei ole sisäänpääsymaksuja. Kirkon pihalta aukeaa kauniit maisemat ympäri Lyonin kaupunkia, harmiksemme päivä jona vierailimme ylhäällä oli hyvin sumuinen. 



Alaspäin tultaessa kannattaa poiketa pienille kujille vanhaan kaupunkiin. Vanha kaupunki on täynnä tunnelmaa ja ihania ruokapaikkoja sekä leipomoita. Lyonissa tuntuu kuin olisi saapunut Ranskan ruoan kehtoon ja siltä se myös maistuikin. Ruoat, jota söimme reissun aikana olivat todella hyviä.

Lyon on todellakin kaupunki, johon kannattaa mennä, jos arkkitehtuuri innostaa. Vanhasta
kaupungista löytyy myös trabouleja, jotka ovat siis niin sanotusti luolamaisia käytäviä talojen alla ja niitä pitkin pystyy esimerkiksi vaihtamaan suuntaa kadulta toiselle kiertämättä koko katua seuraavaan risteykseen. Trabouleista osa on lukittuja ja emme esimerkiksi itse löytäneet kaikkia. Netistä löytyy vinkkejä traboulien löytämiseen niin karttoja kuin kirjoituksia. Osa trabouleista on hyvin helppo löytää, osa taas ei. Niiden etsimiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa ja kärsivällisyyttä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti